Naar alle producten

Botergoud Grasboter

De zachte roomboter


Vol van smaak en direct uit de koelkast te gebruiken. Daarmee zet je de puntjes op de ‘i’ tijdens een lekker ontbijtje.

Hoe het kan dat Botergoud Grasboter zo zacht en rijk van smaak is? We gebruiken de room van de melk van koeien die lente- en zomergras eten en geven deze room extra tijd om op smaak te komen. Het gras zorgt voor een optimale vetzuursamenstelling van de melk van de koeien en hierdoor krijgt de Grasboter haar volle, rijke smaak en de mooie gele kleur.

Campina Botergoud maakt als enige merk haar Grasboter volgens een speciaal recept. Roomboter is van nature een rijk product en bestaat uit meer dan 400 verschillende vetten. Wij selecteren hieruit, op een natuurlijke wijze, de zachte vetten en gebruiken deze zachte vetten voor onze Grasboter. Daarom is Botergoud Grasboter de zachte roomboter en smeerbaarder dan andere grasboters.
Omdat er gedurende het hele jaar door vraag is naar grasboter vriezen we -onder optimale omstandigheden- de Grasboter in, zodat je er in de herfst en winter ook van kunt genieten.

Grasboter is heerlijk op een vers broodje, zacht bolletje of een krentenbol, maar door de zachte samenstelling ook heel goed te verwerken in allerlei gerechten. Cake en appeltaart worden extra lekker en gekookte groenten krijgen met een klontje Grasboter extra pit.

Ook aan de hartige trek is gedacht. Botergoud Grasboter heeft -naast de ongezouten- ook een gezouten variant. Een warm stokbroodje met Grasboter smelt in je mond. In een handomdraai maak je zelfgemaakte kruidenboter met Grasboter als basis. Deze zachte roomboter is ook heel geschikt om sauzen te binden of voor het deeg van hartige taart. Voor het bakken in de pan, kan je beter Botergoud voor Bakken & Braden gebruiken.

In de keuken gebruik je Botergoud Grasboter in een wikkel om makkelijk een stukje af te snijden en het handige vlootje staat feestelijk op tafel of bij de borrel.

Gouden tips

Lekkere amuse?
Karen, VeenendaalLees verder
Citroenboter, het recept.
K. Steins, UrmondLees verder
Herontdek het ouderwetse "rijstebrij"...
M. Smits, SoestLees verder
Bak je brood in een broodbakmachine?
Maaike, MiddelburgLees verder
Voor meer tips, klik hier
Botergoud Grasboter is de zachte roomboter en vol van smaak

Weet jij nog een Gouden tip met Botergoud Grasboter? Of misschien een tip met een ander ingrediënt? Als je de 25e inzender bent krijg je een leuke prijs.

Jouw gouden tip